Een paar apart

Iedereen heeft recht op cultuur

Cultuur biedt vele krachten. In onze cultuurprojecten helpen we mensen zoeken naar wat hen doet lachen / dansen / ontroeren / verwonderen / … Er is ook aandacht voor ontmoeting, voor kennismaking met mensen met een andere achtergrond.

EPA1
EPA2
EPA3

Een Paar Apart

Mensen in armoede hebben een erg beperkt sociaal netwerk: ze kennen vooral mensen die ook in armoede leven. Hierdoor missen ze heel wat kansen op een betere levenssituatie of om er gewoon eens tussen uit te zijn, weg van de zorgen.

In Een Paar Apart maken we zelf duo’s : we bieden een confrontatie met een andere leefwereld en dit onder de veilige bescherming van een avondje uit.

We kiezen voor cultuur omdat dit plezier biedt. In het project vangen we de drempels op die een deelname aan cultuur bemoeilijken en we gebruiken cultuur als alibi om nieuwe ontmoetingen te realiseren.

In duo’s proeven ze van het culturele aanbod in de stad. Een duo bestaat altijd uit een persoon die in armoede leeft en een persoon die niet in armoede leeft. We vormen deze duo’s om de verschillende leefwerelden met elkaar in contact te brengen.

Cultuurcafé

Op het Kiel Op organiseren Recht-Op en Nova een Cultuurcafé in het Cultureel ontmoetingscentrum NOVA . Elke maand plannen we een gratis concert of een interview met een bekende Vlaming over literatuur, film… Iedereen kan binnenlopen om naar het optreden te luisteren, een babbeltje te doen of gewoon aan de toog te hangen.

Vrijetijdsloket Kiel

We werken met verschillende partners samen in een vrijetijdsloket. We bemiddelen voor tickets en organiseren groepsuitstappen.